ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

KARACABEY

BURSA İLİ KARACABEY İLÇESİ
KARACABEY İLÇE TANITIM
karacabey
bursa karacabey
karacabey bursa
example5
 KARACABEY İLÇE TARİHİ
Yöredeki yerleşimin M.Ö. XII. Yy.da bölgeye göç eden Misiler’e dayandığı
 ve o dönemde Karacabey sınırları içinde Miletepolis adında bir şehir olduğu bilinmektedir. Karacabey ve civarına ilk yerleşenler, günümüzden 4000 yıl kadar önce Orta Asya’dan geldikleri öne sürülen Etiler’dir.
Karacabey, Etilerden sonra; Misyalılar, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Bergama Krallığı, Romalılar dönemlerini sırasıyla yaşamıştır. Bu bilgilere göre Karacabey, o sıralarda Mihaliç adıyla anılmaktadır.
Osmanlıların Lipodyum (Uluabat) Kalesini 1336 yılında aldığını gören Kalemastarya (Kirmastı-M. K. Paşa) ve Mihaliç (Karacabey) Tekfurları armağanlarla gelerek, Orhan Gazi’ye bağlılıklarını bildirirler ve böylece Karacabey Osmanlı Beyliği sınırları içine katılır.
6 asır kadar Osmanlı egemenliğinde sükûnet içerisinde yaşayan Karacabey, 1. Dünya Savaşından sonra 6 Temmuz 1920’de Yunanlılar tarafından işgal edilmiş, 14 Eylül 1922’de ordumuzun şehre girmesiyle işgalden kurtarılmıştır.
Kentin belli başlı tarihi eserleri Sultan I. Murat'ın yaptırdığı Ulu Cami, 1457 yılında Karaca Bey tarafından yaptırılan Karacabey Cami (İmaret Cami) ile Karacabey-Bursa yolu üzerinde ve Uluabat kıyısındaki Osmanlı dönemi yapısı Issız Han'dır.
example5
example5
example5
example5
İlçemizde her geçen gün iktisadi ve faal nüfusta bariz bir artış görülmektedir. Bunda ilçede gelişen sanayi hareketlerinin önemi büyüktür. Ekonomik yapı yönünden ilçemiz ekonomisi Sanayi, Tarım, Ticaret, Ulaşım, Hizmet gibi sektörlerden oluşmaktadır. Bu sektörlerin hızlı gelişimi bölgesel istihdam sorununa büyük ölçüde çözüm getirmektedir. Ancak özellikle sanayi ve tarım sektöründe çalışanların büyük ölçüde mevsimlik olarak çalışması ve gizli işsizlerin varlığı istihdam sorununu beraberinde getirmektedir. Tüm bunlara rağmen ilçemizde istihdam konusunda yaşanan olumlu gelişmeler nedeniyle Anadolu'nun diğer kentlerinden ve özellikle balkan devletlerinden gelen göçmenlerin ilçemizde yerleşmesine neden olmuştur. Kurulmuş olan gıda ve konserve fabrikaları, tarım araç ve gereç atölyeleri, çeşitli işyerleri ve ticari alım satım işleri ve tarım sektörü ilçede geniş istihdam kapasiteleri yaratmıştır.
Karacabey'de şehrin içinde ve civarında dağınık bir şekilde yayılmış sanayi kuruluşları bulunmaktadır. İlçemizin Bursa çıkışında Küçük Sanayi Sitesi bulunmakta olup, çeşitli iş yerlerini bünyesinde toplamıştır. Karacabey'in güneyinde ve kuzeyinde sanayi bölgeleri oluşmuştur. İlçede gıda sanayi sektöründe faaliyet gösteren fabrikalar yoğunlaşmış durumdadır. Bunun yanında ülkemizin tarım alanında makineleşmesine katkıda bulunan tarım makineleri ve un fabrikaları için çeşitli tip ve büyüklükte değirmen makineleri de ilçede yapılmaktadır. Tarım makinelerinden mibzer diskaro, kazayağı gibi ziraat gereçleri Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerine gönderilmektedir. .ilçemizde üretilen rot-rotil Türkiye çapında pazarlanmaktadır. İlçemizde sanayi kuruluşu olarak irili ufaklı 28 adet fabrika bulunmaktadır.
example5

Blog Listem